Skip to content

9 mei, finland, het land van de 1000 min 1 fazanten.

Nou nou, je zou zeggen dat het regenvaatje ondertussen leeg moet zijn, helaas. De weergoden hebben waarschijnlijk extra groot ingekocht omdat ik op reis ging. Wat een k*tweer, heb zelfs mn regenkleding onder m’n motorkleding aangetrokken (het past er niet overheen, maar zo werkt het ook)

REGEN…!! Niet alleen word alles nat en heeft t geen zin om een plekje voor de tent te gaan zoeken met die natte zooi, ook gaan de kilometers veel te hard (vandaag weer 475km). Je hebt namelijk geen zin om even lekker in het zonnetje te gaan zitten eten, of om de 100 meter stoppen voor een foto, nee, je blijft gewoon op die motor zitten omdat je lekker ingepakt bent en hoopt telkens dat het om de hoek in ieder geval droog is, de zon is vast teveel gevraagd, alleen al droog ben ik blij mee.

Maar, ondanks al het zeuren heb ik het geweldig naar m’n zin, heerlijk gravel scheuren, en de meren zijn prachtig in de mist. En tja, door de mist weet je af en toe de weg niet meer.

foto's 9 mei 001

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=uoALKL1X0jI&w=650&h=487]

foto's 9 mei 015

foto's 9 mei 026

Vanmiddag stond ik even snel een broodje te eten, stopt er een gigantische ‘bomen-zaag-til-sleep-vervoer-monster-auto’ die ik even daarvoor inhaalde op een plek waar t eigenlijk niet mocht. Een beer van een Fin stapt uit en komt met grote passen op me af lopen :-S. Stond m’n brood net te smeren dus heb het mes hou ik maar even vast. Grote glimlach, en een Finse spraakwaterval barst los….”enduro-man”….”honda”……”CC”……”were from?”……ik kan er geen touw aan vast knopen, probeer een verhaaltje in het engels maar hij pakt plotseling z’n telefoon en begint te bellen.Krijg ik z’n vrouw aan de telefoon :-/  of ik haar even in het engels wil vertellen wat ik ga doen en waar ik vandaan kom, en dat hij ook motor-reiziger is. Hilarische taferelen op een Fins bospad. Nog even een foto met z’n mobiel, en off he go’s….niet over de weg, maar dwars door het bos.

foto's 9 mei 032

foto's 9 mei 030

Ook het wildlife doet van zich spreken, heb al hertjes gezien, hazen, een eland en heel veel fazanten 😉

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kpzAcWg1ryU&w=648&h=486]

foto's 9 mei 005

foto's 9 mei 007

De schade valt mee alleen m’n knipperlicht is gebroken en ligt in de kuip. Beetje jammer dat alle ingewanden en veertjes wel tussen de luchtfilters zitten :-S .

De dagen dat ik een dak boven me hoofd heb beginnen de overhand te krijgen, maar met elke dag alles doorweekt is het geen fijn vooruitzicht om s’avonds in een tentje te kruipen die nat is, en dan ook nog eens s ’morgens vroeg de motor weer op in een zeiknat pak, mij niet gezien.

Zit nu in Suomussalmi, heel dicht tegen de Russische grens. Vandaag heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk gravelwegen aan mekaar te plakken en dat is aardig gelukt.

Morgen gaan we weer verder richting het noorden, heel voorzichtig zijn de mensen hier positief over het weer de komende dagen. Niet meteen super, maar het word beter. 🙂 word tijd.

de groeten.