Skip to content

23 mei, op de vlucht

Het heeft vannacht de hele nacht geregend, en ook vanmorgen ging het rustig door.

Dat was voor mij de letterlijke druppel, schijt aan de Fjorden ik ga ervandoor. Onderweg keiharde regen, wind en wolken zo laag dat ze net boven m’n helm hangen. Heb m’n vizier wel 10x behandeld met ‘anti-fog’.

In Mo i Rana heb ik bij een pompstation even de laatste 4 dagen geüpload (in de regen uiteraard). Alles waterdicht in de koffers gepakt, daarom zijn er van vandaag ook maar bar weinig foto’s.

500km regen, toen de grens over naar Zweden. Hoe verder ik naar het Zuiden kwam hoe dunner de bewolking werd en uiteindelijk kreeg ik zelfs wat zonneschijn. Tijdens de laatste 100 km over gravelwegen snapte ik weer waar ik het voor deed. Heerlijk, ondanks dat alles aardig nat en koud was.

Even buiten Stromsund kom ik een bord tegen, big river camp 5km rechts af . Ach ja, laten we weer eens een gokje wagen. En zowaar, ik heb gewonnen. De eigenaar kwam me achterna omdat hij me door het dorpje zag rijden en de boel uiteraard nog gesloten was. Met een dikke korting zit ik nu in dit ‘paleisje’.

Hier ga ik wel lekker slapen denk ik. tot en met woensdag schijnt het mooie weer langzaam af te zakken naar het zuiden, net als ik 🙂  laten we hopen dat we vriendjes worden en samen reizen.

Groetjes