Skip to content

21 mei, Killing time

De ochtend was helaas wat minder dan gisteravond. Laaghangende bewolking en af en toe een spetter.

Gelukkig stukken beter dan gisterochtend. Vandaag rijden we naar A i Lofoten. Dan weer terug naar Mosnes en met de boot over naar Bodo. Het landschap is groen en grauw tegelijk. Hoge granietwanden torenen de wolken in vanuit groene weiden.

Heel langzamerhand beginnen er gaten te komen in de bewolking en piept de zon erdoorheen.

Er loopt eigenlijk maar 1 weg over de Lofoten, en die gaat richting A. Onderweg kan je wel 100 keer afslaan en een Fjord in duiken maar dat loop altijd dood.

foto's 21 mei 009

foto's 21 mei 011

foto's 21 mei 015

Al rijdend door schattige vissersdorpjes, die vaak voor de helft op palen staan, begin ik toch door de kilometers te raken en steeds dichter bij de boot te komen. Naja, maakt ook niet zo heel veel uit, heb het allemaal wel een beetje gezien.

foto's 21 mei 018

foto's 21 mei 019

foto's 21 mei 022

Tja en dan kom je bij de boot aan 🙂 en die gaat pas om 21:00. Shit, dat is nog 6uur wachten. Dus wat doe je dan. Je gaat elk doodlopend weggetje in, ligt wat aan het ‘strand’, eet wat en luistert muziek.

foto's 21 mei 023

foto's 21 mei 026

foto's 21 mei 027

Uiteindelijk word het 8uur en mogen we naar de boot. Ik sta al in de verkeerde rij, heb niet gereserveerd maar sta wel tussen de reserveringen :-). Daarbij komt nog dat de boot niet rechtstreeks naar Bodo gaat maar via een of ander eiland. 1uur de verkeerde kant op, en daarna 2/3 uur naar Bodo. Word een lange zit. Moet dus straks het eiland op, en wachten op de volgende boot, die al buiten de haven ligt te wachten.

We gaan kijken of ik het allemaal rondbrei.

Het is inderdaad allemaal gelukt, om 10 uur kwam ik op het andere eiland aan. Daar lag de boot al te wachten en met een paar andere mensen gingen we op weg naar Bodo.

foto's 21 mei 033

Het is best nog een stuk varen, 4 uur!!! Rond een uur of half 2 is het ‘donker’, tenminste, donkerder word het niet, en toen ik om half 3 aan kwam begon de horizon al weer oranje te kleuren.

foto's 21 mei 035 foto's 21 mei 034

Toen ik rond half 4 eindelijk een mooi slaapplekkie vond was ik het toch echt zat 🙂 niet veel gereden (190km) maar een dag waar je ‘u’ tegen zegt.

En voor de derde keer deze vakantie ligt m’n trouwe ros er uitgeput bij. Zacht in het gras.

foto's 21 mei 036 foto's 21 mei 037

Voor nu de groeten en welterusten.