Skip to content

19 mei, Vesteralen

Vanmorgen eindelijk, na 2,5 dag, vertrokken uit Harstad. Het weer was OK, bewolkt maar droog en af en toe piepte de zon er ook nog even door.

Als ik moet tanken dan blijf ik op de motor zitten zodat ie recht blijft staan en de tank voller kan. Nadat ik in Harstad getankt heb, stap ik af en loop naar binnen. Blijkbaar stond ie toch te recht op ofzo want toen ik terug kwam lag ie ondersteboven tegen de pomp aan. Gelukkig is alleen m’n spiegel losgedraaid en wat ben ik blij met m’n nieuwe handbeschermers, want met de originele was de motor direct op de remhendel gevallen :-).

Bij Revsnes heb ik de boot gepakt naar Holand, daarvandaan via Strand naar Andenes gereden.

Op de boot was ik weer eens alleen, de boot gaat namelijk van het ene Niets naar het andere Niets. En tja, wie wil er nou in Niets zijn? Ik…zei de gek.

foto's 19 mei 001 foto's 19 mei 003

Het was ondertussen super weer geworden, zonnetje en warm.

Soms word je wel eens verschrikkelijk moe, moe van alle schoonheid om je heen. Zo moe, dat je het niet eens meer ziet en alles aan je voorbij gaat. Alles is hier verschrikkelijk mooi, als je dan weer een halfuurtje voor de deur van een lelijk verlaten huis of pompstationnetje gezeten hebt en daarna weer verder rijd zie je pas weer hoe mooi alles is.

foto's 19 mei 007

Op het schiereiland Andoya heb ik de hele kustlijn rondgereden met geweldige rotsformaties, mistbanken die ineens uit zee opkwamen en een mini raket lanceer basis. Met een beetje fantasie kan je de piratenschepen in de baaien zien liggen. AARGH.

foto's 19 mei 008 foto's 19 mei 014 foto's 19 mei 011 foto's 19 mei 010 foto's 19 mei 016

Na Andoya ben ik Langoya op gereden. Ook een schiereiland, wat boven de Lofoten ligt, helaas kan je hier alleen maar heen en terug rijden. Alle zijweggetjes lopen dood. Daarom heb ik een camping genomen net even boven Klakkjorda en rij ik morgen weer terug.

Het eiland is iets lieflijker, dor gras en grillige bergen voeren zeker de boventoon maar het ligt in de luwte van Andoya, daarom is het klimaat wat vriendelijker en minder guur.

foto's 19 mei 017 foto's 19 mei 018

De weg naar de camping loopt dood in het fjord, en helemaal aan het eind van de camping staat mijn tentje 🙂 met uitzicht op het (winderige) Fjord. De zon zal met een beetje geluk precies aan het open stuk van het Fjord ondergaan.

De campings hier zijn van alles voorzien, gras voor de tenten, asfalt voor de caravans en campers, verschillende soorten hutjes kan je huren en een kookhok met alles erop en eraan, zelfs banken en bloemetjes gordijnen. (uiteraard douches en plee’s).

foto's 19 mei 019 foto's 19 mei 020 foto's 19 mei 021

Morgen naar de Lofoten, Via Gullesfjordbotn door de tunnel richting Fiskebol.

 

De groeten.