Skip to content

16 mei, dagje onderhoud.

Wel 147km gereden vandaag. Allemaal kleine weggetjes, en ik was weer alleen. Heerlijk. Er hing een rare blauwe nevel, maar de zon scheen volop en het smeltwater kwam aan alle kanten over de weg.

foto's 16 mei 001

foto's 16 mei 002

Halverwege kwamen er, plotseling na een bocht, 3 masten in zicht. Vol in de remmen, dit is een kodak moment. Als je dichterbij komt word je er toch mooi ingeluisd. 🙂

foto's 16 mei 006

foto's 16 mei 007

 

De wereldreizende Noor vertelde me dat 17 mei, Independence day, een dag is die je eigenlijk in een wat grotere stad moet meemaken; because everybody is wearing traditional clothes, and hangs out the red white blue. It’s the best party in the world… 🙂 dusss…mijn antwoord:We’ll see, try to beat our Koninginnedag, funny men!! haha. 

Dus daarom zit ik nu in de grootste ‘stad’ in de buurt, en ga morgen meemaken wat het is om in Noorwegen uit m’n dak te gaan 🙂 . Ondertussen heb ik de motor maar even onder handen genomen, de remmen schoongemaakt, ketting weer even goed gesmeerd. En de was gedaan, en dat was toch echt wel nodig, na 2 weken alles aan te hebben gehad.

foto's 16 mei 012

 

Blijkt dat m’n uitlaat(demper) sinds vanmorgen (denk ik) ratelend naast me hangt. Het bovenste boutje pleitte en afgebroken/doorgeroest bij de overgang naar de echte uitlaat (als je begrijpt wat ik bedoel :-). Heb nu de onderste bout in het bovenste gat gestopt en een tie-rip door het onderste. Zit weer als een huis. Ook de achterband is erg vierkant aan het worden. Op het asfalt gaat t nog goed hoor, heb er alle vertrouwen in en kan nog steeds ‘plat’ door de bocht. (voor zover dat kan op deze kleine weggetjes met een sukkel gangetje). Maar vanmorgen, op de camping, merkte ik wel dat het erg moeilijk was om een drassig heuveltje gras op te komen. Naar huis red ik zowieso niet op deze band,en voor ik zuidelijker weer op het gravel kom, moet er wat nieuws onder. En laat er nu net een grote motorzaak (met tegenover hem een bandenboer) te zitten. Jammer dat het vandaag zondag is, en morgen dus die feestdag. Dinsdag dan maar.

foto's 16 mei 009

foto's 16 mei 013

foto's 16 mei 010

Heb ik eindelijk m’n zonnebril nodig was ik even vergeten dat hij gesneuveld is tijdens de cross crash. Dan maar, zoals elke vakantie, een nieuwe kopen.

De groeten en tot de volgende knoop.

foto's 16 mei 008