Skip to content

15 mei, We hebben een veeeeerboooot, hij ligt in de haaaaaven…en gaat nergens naar toe.

Wat een verrukkelijke dag. Bijna de hele dag zon en erg warm. Heb regelmatig in alleen m’n fietsbroek aan de waterkant gezeten. En dat was wel nodig ook, bleekscheet. 🙂

Vanmorgen was ik even vergeten dat de tijd alweer 2 dagen, een uur terug moest. Dus stond ik braaf om 8uur bij de boot terwijl het in feite dus pas 7 uur was. Ach ja, carpe diem.

foto's 15 mei 001

Met de boot over richting Tromso, een redelijke stad voor deze noordelijke begrippen. Via een brug op hoge poten kwam je de stad binnen, een winters beeld diep in de Fjorden. Hier heb ik maar weer eens internet proberen de kapen, en met succes, de upload van gister is de deur uit.

foto's 15 mei 006

foto's 15 mei 005

Na Tromso nog een keer met de ‘boot’ over. Meer het pontje achter het centraal. Je moest op de motor blijven zitten, en de boeg was zo hoog dat je echt geen reet kon zien. Gelukkig dat de bergen zo hoog zijn. 🙂

foto's 15 mei 007

foto's 15 mei 008

Bij Finnsnes (voor de mensen die mee googlemappen) ben ik rechtdoor gegaan, naar Gryllefjord. Daarvandaan zou de boot naar Andenes gaan 🙂 gister nog gecheckt met een meneer die hier in de buurt woont. Dus ik een km of 40 heen slinger slinger, klimmen dalen. Kom ik in een god vergeten uitgestorven gehucht, 8 huizen en een visfabriek ofzo. Iedereen gaapt je aan (en nu snap ik waarom) alsof je van een andere planeet komt. Maar goed, die mensen hebben al sinds september geen toerist meer gezien. En waarom niet…? juist, er gaat geen boot…je kan alleen nog maar de zelfde 40 km terug. Grrr…ik weet het, ben hier niet om op te schieten maar hier zit ik niet op te wachten. De weg ernaar toe is erg mooi, maar de terug weg word al minder :-).

foto's 15 mei 011

foto's 15 mei 009

Ik sta nu in Sjovegan. Heb maar weer eens een camping genomen, lekker even douchen. Het uitzicht is weer erg mooi alleen is het jammer dat er nu een grote berg voor de middernachtzon zit. Het word nu toch wel sneller koud dan de voorgaande dagen. Ik heb de enige picknictafel op de camping ingepikt. Soepie koken met brood en een biertje.

foto's 15 mei