Skip to content

14 mei, begon met een storm

Pff, wat een geweld vanmorgen. De wind beukte en de regen ratelde op het tentdoek. Een uurtje of 7, dus nog tijd zat om de ogen weer dicht te doen. Als ik ze weer open doe is het stil, en wappert het tentdoek zachtjes in de wind.

Het is ondertussen 11 uur geworden 🙂 heerlijk als je toch niets hoeft. De lucht begint op te klaren en de eerst visser zit al op het Fjord.

foto's 14 mei 002

foto's 14 mei 004 

Om 1uur stapte ik eindelijk op de motor en vertrok. Alle tijd van de wereld sukkel ik met een gangetje van 70/80 over de bergweggetjes, jammer dat het hier toch al weer een stuk drukker is.

De uitzichten zijn weer overweldigend. Na elke bocht zou je willen stoppen om een foto te maken, en dat heb ik vandaag ook bijna gedaan 🙂 uiteindelijk heb ik maar 250 kilometer gereden.

foto's 14 mei 006

foto's 14 mei 014

Tussen de middag (half 4 🙂 ) heb ik gebakken bratwurst met broodjes gemaakt, in m’n lange onderkleding 🙂 erg charmant.

Stop er een autootje naast me, en de Noor stapt uit en vraagt of ik me vermaak 🙂 . vanaf toen hebben we een uur zitten ouwehoeren. Hij heeft over de hele wereld gereden met zijn motor. Helaas staat die al vanaf 2000 tussen de grens van Lima en Peru, vanwege verkeerde papieren. Een oude Parijs- Dakar BMW met vergrote tank ( jou ouwe pa 🙂 )

foto's 14 mei 009

foto's 14 mei 013

De volgende stop begin ik ook weer alleen, maar op de een of andere manier blijft dat nooit lang. Het heeft blijkbaar toch een ontzettende aantrekkingskracht zo’n eenzame motor op een parkeerplaats. Dus voor ik het weet staan er 5 campers naast me, en meneer staat erop om een foto van me te maken. Zowel met zijn camera als de mijne. 🙂

foto's 14 mei 019

Op dit moment zit ik bij Seseby (of zoiets). Ik heb de tent vlak aan het Fjord gezet en een klein vuurtje gebouwd. Het is nog niet echt koud  al zit de zon wel achter de bergen. Het vuurtje knettert en de golven breken op de stenen. Dit is het leven 🙂 .

Morgen neem ik de boot en rij ik langs Tromso, daarna verder? geen idee eigenlijk. Voor nu, welterusten en lekker slapen.

Oja, dat de holbewoner nog niet is uitgestorven, bewijst deze foto wel.

foto's 14 mei 024

foto's 14 mei 022

foto's 14 mei 025