Skip to content

13 mei, ijzige hoogvlaktes vs tropische Fjorden

Vannacht om kwart voor 1 maakte ik deze foto nog even,de zon zakt achter de Noordkaap.

foto's 13 mei 002

Vandaag weer een dag met uitersten. Vanmorgen veranderde het landschap langzaam in de ijzige hoogvlaktes. Op het stuk Isfjord – Borselv zijn wind en ijs nog steeds heer en meester. Continue beukt de wind uit het zuid-oosten waar de bergen zijn.

foto's 13 mei 003

foto's 13 mei 006

foto's 13 mei 008
foto's 13 mei 011

Hoe dichter je bij de kust komt hoe zachter het weer is. De temperatuur loopt op, de handvatverwarming kan uit en de windstopper col kan af. Heerlijk, dit nodigt uit om steeds vaker te stoppen.

foto's 13 mei 016

foto's 13 mei 017

Net buiten Alta, waar ik op het kleine vliegveldje internet heb gevonden en de laatste 3 dagen heb geüpload, rij ik een bocht om en zie op de weg een groot beige gekleurde ‘lap’ liggen, shit, een rendier…..maar dat kan eigenlijk helemaal niet, smal weggetje, hoge kliffen aan beide zijde en nog tussen de grote stad en de ‘suburbs’, toch maar uitwijken natuurlijk. Blijkt het een stuk rendier huid te zijn 🙂 nou, kom maar op. Vanaf nu zitten mijn billetjes warm en zacht op een stuk roadkill  🙂

Rond een uur of 4 heb ik de meeste kleren uitgetrokken en heb m’n avondprutje gemaakt. En natuurlijk kwamen juist toen de wolken. Niet dat het echt koud werd, maar ik trok toch alle onderkleding maar weer aan. Er zat namelijk nog een stukje bergen aan te komen.

foto's 13 mei 020

Tegen 6en besluit ik aan de andere kant van het Langfjord, bij Langfjordbotn, een plekje te zoeken om de tent neer te zetten. Als ik de hoek om rij en het Fjord in kijk lijkt het wel of ik op wintersport ga, alles is wit en hoge bergen. Prachtig, maar ben bang dat kamperen er niet in zit, ik kan er altijd doorheen rijden en daarna iets zoeken.

Daar kom ik vandaan.

foto's 13 mei 025

En hier gaan we naar toe. 🙂

foto's 13 mei 027

foto's 13 mei 024

Op dit moment heb ik op een camper-plaats de tent neergezet naast 2 Duitse campers. De wolken komen het Fjord binnen drijven en het waait pittig. Gelukkig is het helemaal niet koud, zeker niet in de tent. Heb nog maar wat gegeten en heerlijk kunnen douchen.

foto's 13 mei 031

foto's 13 mei 028

Nou, dat was hem weer voor vandaag, ben benieuwd wanneer ik weer internet heb.