Skip to content

12 mei, Norge

En dat is de 3e update die nog even moet wachten. Wat een dag, de eerste 100km waren gravel en het was nog droog ook, heerlijk. Tot aan de Noorse grens heb ik langs een rivier gereden die tussen Finland en Noorwegen stroomt. Erg grappig om aan de overkant de Noorse vlaggen te zien wapperen.

foto's 12 mei 024

foto's 12 mei 030

Tja, en dan rij je Noorwegen binnen. De lucht klaart op, de zon komt tevoorschijn en het landschap is te mooi om op de foto te krijgen. Heb het toch geprobeerd, maar t valt in het niets bij de werkelijkheid.

Besneeuwde fjorden, uitgestrekte sneeuwvlaktes als je door de bergen rijd, een warm zonnetje als je uit de wind in het gras zit, dit is precies hoe ik het me had voorgesteld.

foto's 12 mei 033

foto's 12 mei 038

foto's 12 mei 039

foto's 12 mei 047

foto's 12 mei 049

Net voorbij Ifjord heb ik wat gegeten. In de baai met een heerlijk zonnetje op m’n bol. Daar was ik aan toe.

foto's 12 mei 051

foto's 12 mei 057

Het is stiekem toch een lange dag geworden, over de 700km !! Helemaal niet de bedoeling, maar door de hoge ‘WOUW’ factor blijf je rijden. hemelsbreed ben ik niet zo bar veel opgeschoten, maar ben wel het schiereiland naast de Noordkaap op en neer gereden, richting Gamvik. De fjorden zelf zijn zo goed als sneeuw en ijs vrij, warm zonnetje maar ga je omhoog en iets verder het binnenland in dan ziet het er heel anders uit. Helaas was de weg was nog gesloten om helemaal naar de vuurtoren te rijden.

foto's 12 mei 058

Ik ben nu weer terug aan het begin van het Schiereiland, een kilometer of 20 boven Ifjord. Heb de tent op een prachtig plekje boven aan een klif opgezet en lig nu te kijken naar de zonsondergang achter de Noordkaap. Nu de zon verdwijnt word het toch wel erg koud.

foto's 12 mei 067

foto's 12 mei 063

de groeten.